Annons:
Etikett470-gäddfiske
Läst 4007 ggr
Cristine
7/25/12, 9:23 PM

Gädda

Det får man på lyxrestaurangerna i Frankrike. Varför är den inte vanlig på borden här?

Det finns också en annan fisk som har fått samma öde jag tror den heter simpa.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Annons:
Honestyisdead
7/25/12, 11:23 PM
#1

Vet faktiskt inte. Man kan ju göra gädda riktigt gott.
Bara man undviker sumpgäddorna.

Cristine
7/25/12, 11:27 PM
#2

Aha det finn två sorter, det var något nytt för mej!

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Honestyisdead
7/25/12, 11:29 PM
#3

Nej, det är samma sort, men de som man fiskar ur sump och liknande smakar ofta just sump/dy :)

Tom-B
7/25/12, 11:30 PM
#4

Jag har för mig att Sverige i alla fall för några år/något årtiden sedan exporterade gädda söder ut (vet inte om det var just Frankrike) som varande en delikatess.

Vi lät ofta insjögäddan gå i en mjärde ett dygn i rent vatten innan tillagningen började.

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Cristine
7/25/12, 11:30 PM
#5

Tack för info

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

[Björn.B]
7/30/12, 8:44 PM
#6

Vi har testat gädda på menyn på resturangen jag jobbar vid, tyvärr är det många som väljer en annan matfisk. Jag själv gör oftas färs av gädda.

Annons:
Upp till toppen
Annons: