Gädda
Det får man på lyxrestaurangerna i Frankrike. Varför är den inte vanlig på borden här?
Det finns också en annan fisk som har fått samma öde jag tror den heter simpa.
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
Vet faktiskt inte. Man kan ju göra gädda riktigt gott.
Bara man undviker sumpgäddorna.
Aha det finn två sorter, det var något nytt för mej!
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
Nej, det är samma sort, men de som man fiskar ur sump och liknande smakar ofta just sump/dy :)
Jag har för mig att Sverige i alla fall för några år/något årtiden sedan exporterade gädda söder ut (vet inte om det var just Frankrike) som varande en delikatess.
Vi lät ofta insjögäddan gå i en mjärde ett dygn i rent vatten innan tillagningen började.
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Tack för info
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
Vi har testat gädda på menyn på resturangen jag jobbar vid, tyvärr är det många som väljer en annan matfisk. Jag själv gör oftas färs av gädda.