500 Tillvaratagandet

Fiskrecept och Dryck

2011-06-22 17:38 #0 av: Tom-B

På Fliken Recept i Menyn till vänster hittar du många Fiskrecept, och förslag till Dricka av den lite starkare typen. Och som du gör själv.

Här finns recept på Gädda, Gös, Röding, Harr etc.

Du hittar också recept på lite starkare dricka till Sillen.

Tycker du att utseendet på receptet ser lite underligt ut beror det på att det är hämtat från en tidigare sajt  på iFokus, Fiske, som nu gått upp och lagts till denna sasjt.

Tom

Bilden är skyddad av upphovsrätten och får inte spridas på något vis!

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2011-06-23 12:22 #1 av: [marion69]

 

GÄDDFÄRSBIFFAR
Gäddfileér (eller aborre eller gös)

En knippe Dill

1 Gul lök

1 citron

2 dl vispad grädde

2 äggulor

2 vispade äggvitor

Vetemjöl Salt, vitpeppar

 

- - Filea gäddan och lägg bitarna i en mixer. Var nog med att ta bort ben.

- Hacka gul lök och bryn den mjuk. Häll i mixerna. Även dillen.

- Lägg två äggulor i mixern. - Vispa två äggvitor till hårt skum. Lägg i lite rivet citronskal innan du börjar.

- Vispa grädden med lite citronskal.

- Mixa ihop det som finns i mixern i cirka 4 minuter. Häll i grädden medan det snurrar. Häll i även vetemjöl.. cirka 1 dl.

- Häll över smeten i en ny skål. Vänd försiktigt i den vispade äggvitan. Rör ihop.

- Stek på rätt svag värme på båda sidor tills den fått fin färg.

KLART! Receptet finns också på min blogg med lite fler bilder. MIN BLOGG

Sajtvärd för TONÅRINGAR och SVAMP och BÅTLIV och medarbetare på Övernaturligt.

 

VÄLKOMMEN!

Anmäl
2011-08-30 22:26 #2 av: [marion69]

Gott med kantarellsås nu när det finns svamp :)

Sajtvärd för TONÅRINGAR och SVAMP och BÅTLIV och medarbetare på Övernaturligt.

 

VÄLKOMMEN!

Anmäl
2011-08-31 09:23 #3 av: Tom-B

Låter smarrigt!

Och gäddan har ju blivit också för Flugfiskare vad den alltid varit för Spinn- och Hasplare.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2012-10-29 17:54 #4 av: [_Fisken_]

Gädda kan vara svårt att tillaga. Men detta recept fick jag barnen att vilja ha mer...det är ett bra betyg.

 

Filea gäddan. Bena ur den om du vill.

Salta filerna med salt o aromat.

Stek filerna så de får rejält med färg.

Lägg på några skivor tomat på filerna och kanske lite lök runt om.

Häll över några decilitrar matlagningsgrädde. Det ska vara rejält med grädde. De ska bada i grädden.

Salta lite till i grädden. Annars kan den bli lite "tunn" i smaken.

Låt allt puttra på i 10 min på lägre värme.

 

Man kan steka lite svamp också till....

Detta recept går alltid hem med gäddan. Borta ur ull-smaken...

Anmäl
2012-10-29 18:19 #5 av: Hera

Kokt gädda

Skär gäddan i kotletter, koka upp vatten med lagerblad, kryddpeppar, morötter, lök och salt. Lägg sedan i kotletterna och låt sjuda till det är klart. Servera med en kall pepparrotssås och kokt potatis.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.