Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

001 Introduktion, Anvisningar, Regler 040 ETIK, LAGAR OCH BESTÄMMELSER 080 Sajterna, iFokus, Reklam,Tävlingar 100 SMULTRONSTÄLLEN 103 Mitt bästa fiske 105 Skönaste bilden 110 SVENSKA FISKEVATTEN 111 Södra Götaland 112 Mellersta Götaland 113 Norra Götaland 114 Södra Svealand 115 Norra Svealand 117 Nedre Norrland 118 Övre Norrland 140 Övrigt Utländskt fiske 150 KLUBBAR OCH FÖRENINGAR 200 SPINN, HASPEL, METE UTRUSTNING 300 FLUGFISKE UTRUSTNING 365 BINDTEKNIK 410 Laxfisket 420 Öringfisket 430 Rödingfisket 440 Regnbågsfisket 450 Harrfisket 470 Gäddfiske 505 Recept 525 Fiskevideos och filmer 549 Flugfiske 560 Mete 561 Spinn 562 Haspel 563 Jerkfiske 565 Trolling 566 Jiggfiske 568 Isfiske 569 Övrigt fiske 580 FISKEVÅRD Off topic - OT 910 Mässor och Utställningar 930 Köp och Sälj Övrigt
500 Tillvaratagandet

Fiskrecept och Dryck

2011-06-22 17:38 #0 av: Tom-B

På Fliken Recept i Menyn till vänster hittar du många Fiskrecept, och förslag till Dricka av den lite starkare typen. Och som du gör själv.

Här finns recept på Gädda, Gös, Röding, Harr etc.

Du hittar också recept på lite starkare dricka till Sillen.

 

Tycker du att utseendet på receptet ser lite underligt ut beror det på att det är hämtat från en tidigare sajt  på iFokus, Fiske, som nu gått upp och lagts till denna sasjt.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2011-06-23 12:22 #1 av: [marion69]

 

GÄDDFÄRSBIFFAR
Gäddfileér (eller aborre eller gös)

En knippe Dill

1 Gul lök

1 citron

2 dl vispad grädde

2 äggulor

2 vispade äggvitor

Vetemjöl Salt, vitpeppar

 

- - Filea gäddan och lägg bitarna i en mixer. Var nog med att ta bort ben.

- Hacka gul lök och bryn den mjuk. Häll i mixerna. Även dillen.

- Lägg två äggulor i mixern. - Vispa två äggvitor till hårt skum. Lägg i lite rivet citronskal innan du börjar.

- Vispa grädden med lite citronskal.

- Mixa ihop det som finns i mixern i cirka 4 minuter. Häll i grädden medan det snurrar. Häll i även vetemjöl.. cirka 1 dl.

- Häll över smeten i en ny skål. Vänd försiktigt i den vispade äggvitan. Rör ihop.

- Stek på rätt svag värme på båda sidor tills den fått fin färg.

KLART! Receptet finns också på min blogg med lite fler bilder. MIN BLOGG

Sajtvärd för TONÅRINGAR och SVAMP och BÅTLIV och medarbetare på Övernaturligt.

 

VÄLKOMMEN!

Anmäl
2011-08-30 22:26 #2 av: [marion69]

Gott med kantarellsås nu när det finns svamp :)

Sajtvärd för TONÅRINGAR och SVAMP och BÅTLIV och medarbetare på Övernaturligt.

 

VÄLKOMMEN!

Anmäl
2011-08-31 09:23 #3 av: Tom-B

Låter smarrigt!

Och gäddan har ju blivit också för Flugfiskare vad den alltid varit för Spinn- och Hasplare.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.


Anmäl
2012-10-29 17:54 #4 av: [_Fisken_]

Gädda kan vara svårt att tillaga. Men detta recept fick jag barnen att vilja ha mer...det är ett bra betyg.

 

Filea gäddan. Bena ur den om du vill.

Salta filerna med salt o aromat.

Stek filerna så de får rejält med färg.

Lägg på några skivor tomat på filerna och kanske lite lök runt om.

Häll över några decilitrar matlagningsgrädde. Det ska vara rejält med grädde. De ska bada i grädden.

Salta lite till i grädden. Annars kan den bli lite "tunn" i smaken.

Låt allt puttra på i 10 min på lägre värme.

 

Man kan steka lite svamp också till....

Detta recept går alltid hem med gäddan. Borta ur ull-smaken...

Anmäl
2012-10-29 18:19 #5 av: Hera

Kokt gädda

Skär gäddan i kotletter, koka upp vatten med lagerblad, kryddpeppar, morötter, lök och salt. Lägg sedan i kotletterna och låt sjuda till det är klart. Servera med en kall pepparrotssås och kokt potatis.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.